Historie
Urfekjøtt er et ekstra smaksrikt og marmorert kjøtt fra gamle, norske melkeferaser. Produkter og merkevare ble opparbeidet fra 2005, og en lokal varestrøm ble etablert med utgangspunkt i en grunder-trio fra Snåsa. Fra 2009 ble slakteordningen nasjonal, og fra januar 2017 ble den gjennom avtale fullstendig integrert i Nortura.
Nortura sa fikk fra januar 2017 enerett til å selge urfe i restaurantmarkedet og drifte Urfe som varestrøm. Urfes produsenter/medlemmer har fått utbetalt et pristillegg på kr 6,50,- pr kg slakt. Slakting foregår ved anleggene i Bjerka, Malvik, Rudshøgda, Gol, Sandeid, Egersund og Førde. Etter 1.mai 2024 betaler ikke Nortura lenger pristillegg. Urfe SA jobber med å få på plass en ny markedsordning for dette unike kjøttet og et nytt pristillegg.